Uge 7 eller 8 er for mange lig med vinterferie. Herhjemme i Danmark er vejret dog oftest koldt og kedeligt, og det kan give en stor trang til at rejse væk, hvor vejret og oplevelserne er lidt mere indbydende. Men hvor skal turen så gå hen? Det findes der mange gode bud på, og vi har her udplukket ti skønne rejsedestinationer, som kan fylde din vinterferie med fantastiske oplevelser.

Vietnam
I februar kan du opleve det vietnamesiske nytår, som på ingen måde minder om det danske. Det varer i flere dage og kaldes Tet efter ’Tet Nguyên Dán’, som betyder den første morgens faste på den første dag. Det vietnamesiske nytår markerer, at et nyt måne-år begynder. Omdrejningspunktet for festlighederne er, at vietnameserne ønsker at vise respekt og mindes deres forfædre, men også at byde det nye år velkommen sammen med deres familier. Bliv klogere på Tet her.

I Vietnams byer vil du opleve, at livet foregår udenfor i gaderne, hvor latteren fra de små teboder og snakken mellem de handlende blander sig med støjen fra de mange scootere. Midt i dette charmerende og pulserende byliv kan du også nyde en stille café au lait på én af de gamle fortovscaféer fra den franske kolonitid. Vil du opleve Hanoi, anbefaler vi, at du besøger byen over en weekend, da gaderne omkring søen lukkes af for trafik. Hvis du står tidligt op, kan du langs søen opleve de lokale lave forskellige former for morgengymnastik.

Se alle vores rejseforslag til Vietnam her.

Thailand
Når vintervejret rammer store dele af verden, leverer de sydøstasiatiske lande et solrigt paradis. Her er Thailand blandt de bedste og mest populære destinationer i vinterferien, da klimaet er ganske varmt, solrigt og i denne periode på året generelt også tørt. Så trænger du til eksotisk varme, afslapning og eventyr i din vinterferie, er Thailand en oplagt destination.

På de smukke strande i Sydthailand kan du lade dig indhylle af solens varme kys og mærke sandet mellem tæerne. Du kan snorkle i det klare vand og lade dig forføre af de farverige fisk, der danser omkring dig. Thailand byder også på mange kulturelle oplevelser, og du har rig mulighed for at besøge imponerende templer og livlige markeder, hvor du kan suge til dig af den thailandske kultur og smage på de eksotiske retter. Er du til naturoplevelser kan du udforske Thailands smukke natur og tage på opdagelse i junglen.

Vidste du, at du kan tage på spændende togrejser i Thailand? Læs vores blogpost: 8 fantastiske togrejser i Thailand.

Se alle vores rejseforslag til Thailand her.

Sri Lanka
Sri Lanka er en unik perle i Det Indiske Ocean, som er værd at besøge i vinterferien. Landet har et behageligt tropisk klima, hvor det nogle steder er mildere end andre. Sri Lanka byder på en overflod af oplevelser for enhver rejsende. Tag eksempelvis på safari i et af landets mange nationalparker, og spot elefanter, eksotiske fugle - og hvis du er ekstra heldig, leoparden. Besøg også de flotte templer, udforsk de historiske ruiner på toppen af Sigiriya Lion Rock, eller bestig Adams Peak, hvor du kan opleve den spirituelle atmosfære på toppen af dette hellige bjerg.

Lad dig ikke mindst fortrylle af Sri Lankas smukke strande, hvor du kan nyde solen og bade i det krystalklare vand. Hvis du jagter et andrealinsus, kan du også prøve kræfter med surfing ved nogle af verdens bedste surfspots, eller riverrafte langs de livlige floder, der snor sig gennem højlandet. Mulighederne er nærmest uendelige i Sri Lanka.

Se alle vores rejseforslag til Sri Lanka her.

Mexico
Tag med på en farvestrålende og solrig rejse til Mexico i februar, hvor det behagelige klima og de varme solstråler i vinterperioden vil få dig til at glemme alt om kulde og sne. Her venter alt lige fra spændende kulturmøder og fascinerende historiske fortællinger til dejlig afslapning i frodige omgivelser. Udforsk eksempelvis de gamle mayaruiner, såsom Chichen Itza og Tulum-ruinerne, prøv autentisk mexicansk streetfood, tag på opdagelse i den frodige natur, eller kom helt ned i gear omgivet af hvide sandstrande og turkisblå vand. Mexico er en sand fiesta for sanserne.

Se alle vores rejseforslag til Mexico her.

Tanzania
I Tanzania kan du opleve safari i absolut verdensklasse i bl.a. Serengeti- og Ngorongoro Crater-nationalparkerne. Kombinér safarirejsen med afslapning på eksotiske Zanzibar og få det bedste af begge verdener. Øen Zanzibar ligger ud for Tanzanias kyst og byder på krystalklart vand med kridhvide sandstrande. Dyk i Det Indiske Ocean, og svøm med farverige fisk under havoverfladen. Er du til adventure, kan du på fastlandet trekke til toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Læs om vores aktive rejse med dansk rejseleder her: Trek til toppen af Kilimanjaro.

Se alle vores rejseforslag til Tanzania her.

Australien
Der er stor variation i, hvad du kan opleve i Australien, alt efter hvor i landet du befinder dig. Australien er en buffet af smuk og anderledes natur, spændende dyreliv og med rig mulighed for et uforglemmeligt roadtrip. Når det er vinter i Danmark, er det sommer i Australien. Vi anbefaler, at du undersøger eller spørger din rejsekonsulent til råds, hvis du planlægger en rejse til Australien, da der er regionale forskelle, når det kommer til klima.

Se alle vores rejseforslag til Australien her.

Brasilien
I Rio de Janeiro kan du opleve én af de største festligheder i verden – nemlig Rio Karneval. Karnevallet i Rio er det største af dem alle, og det anslås, at op imod én million rejsende besøger byen, mens der danses i gaderne til sambarytmer, og kulørte optog glider forbi. Brasilien er et spændende land, og her kan du finde oplevelser, der ikke ligner nogen anden. Besøg f.eks. Pantanal, som er et af verdens største vådområder, hvor du kan få unikke dyreoplevelser, og hvis du er heldig, kan du spotte en jaguar. Er det en eksotisk oplevelse, du drømmer om, kan du besøge den lille ø, Ilha Grande, hvor du kan opleve én af Brasiliens smukkeste strande, Lopes Mendes-stranden.

Er du blevet nysgerrig på Brasilien? Læs også: Top 8 destinationer i Brasilien.

Se alle vores rejseforslag til Brasilien her.

Filippinerne
Filippinerne består af mere end 7.000 eventyrlige øer, så der er nok øer at udforske. Øerne rummer smuk og eksotisk natur, og der mulighed for at udforske livet under havets overflade med enten snorkelture eller dykning. Der er også rig mulighed for både strandferie og adventure rundt på øerne - uanset om du er til afslapning eller adrenalin, så er Filippinerne en spændende rejsedestination for dig. Du kan blandt andet svømme med hvalhajer ved Donsol, køre på ATV ved Mayon-vulkanen, snorkle ved Puerto Galera og opleve den berømte White Sand Beach på Boracay. Mulighederne er mange.

Se alle vores rejseforslag til Filippinerne her.

New Zealand
Nyd New Zealands udendørsaktiviteter, herunder vandring, bungee jumping samt vandsport som kajakroning og rafting, og udnyt landets naturlige legeplads fuldt ud. New Zealand tilbyder en enestående blanding af natur, eventyr og kultur, der gør det til en uforglemmelig destination for rejsende. New Zealand er oplagt til et roadtrip, hvilket også vil give dig den ultimative frihed, når du udforsker landet. New Zealands årstider er modsat de danske, og derfor kan du i den danske vinter opleve den new zealandske sommer.

Læs vores anbefalinger til en 14-dages rejse gennem New Zealand, og få inspiration til oplevelser på både nord- og sydøen, lige her.

Se alle vores rejseforslag til New Zealand her.

Costa Rica
Landet har masser at byde på for eventyrere i alle aldre, og derfor er Costa Rica en spændende destination at dykke ned i, uanset om du rejser som ung backpacker, på familierejse, på bryllupsrejse eller som pensionist. Du kan glæde dig til at nyde de fantastiske strande, den frodige natur og komme tæt på landets unikke dyreliv. De mest eftertragtede steder i Costa Rica tæller blandt andet Arenal, Monteverde og Tortuguero, men der er også spændende eventyr at finde i Sámara på den centrale stillehavskyst og i Puerto Viejo de Talamanca ved det Caribiske Hav.

Se alle vores rejseforslag til Costa Rica her.

Skræddersy din drømmerejse i vinterferien
Hos Jysk Rejsebureau finder du altid masser af inspiration til oplevelsesrige rejser til interessante destinationer verden over. Hvad end du er til eventyr eller afslapning, finder du hos os masser af muligheder for at rejse i din vinterferie. Vi kan hjælpe med at skræddersy din rejse helt efter dine ønsker. Vores dygtige rejsekonsulenter er klar til at hjælpe dig med at indfri netop dine rejsedrømme.

Book et uforpligtende møde med en rejsekonsulent her.
Vietnam
Til top