Af Anders Kristoffersen

Madmarked og koreansk barbecue
Mit eventyr begyndte med et besøg på et af Seouls mange livlige madmarkeder Gwangjang. Her blev jeg ramt af de mange dufte, og jeg prøvede alt fra gadeboder med tteokbokki (krydrede riskager) til frisklavet kimchi. Men højdepunktet var uden tvivl at sætte mig til rette og nyde en traditionel koreansk barbecue. Jeg havde en grill der var indbygget i bordet og et udvalg af marineret kød og grøntsager, som jeg selv kunne tilberede og det var rigtig fedt.

Trendy caféer og Gangnam Style
Seoul er kendt for sine utallige trendy caféer, og jeg besøgte så mange som muligt. Min favorit var en meget simpel cafe gemt væk på nogle små gader, hvor der ikke var andet end nogle få træbænke, men to kæmpestore højtalere og en stor samling CD’er, som du var fri til at benytte. Jeg fandt også vej til Gangnam-distriktet og kunne ikke modstå at tage et billede med den ikoniske Gangnam Style-statue. Det var sjovt at stå foran statuen og mindes den tid, hvor PSYs hit eksploderede i min tid på universitet.

Grænsen til Nordkorea
En dag tog jeg en tur op til grænsen til Nordkorea. Det var uden tvivl en af de mest surrealistiske oplevelser i mit liv. At stå ved DMZ og kigge ind i det lukkede land, samtidig med at man hørte historier om delingen og spændingerne mellem nord og syd, var dybt rørende og tankevækkende.

Men det som gjorde mig allermest rundtosset var hvordan Sydkorea havde gjort DMZ-zonen til en gigantisk turistattraktion, der sletter ikke matcher alvoren. Her var der både en forlystelsespark, VR DMZ-oplevelse og masser af souvenir boder. De sydkoreanske guider storsmilede og fortalte gladeligt om det hele med store smil, og særligt en infovideo fik DMZ-zonen til at lyde som et paradis med frodig natur og sjældne fugle. Det blev en helt anden oplevelse end jeg havde forestillet mig.

Dongdaemun design plaza og influencer event
Jeg besøgte også Dongdaemun Design Plaza (DDP), en futuristisk bygning designet af Zaha Hadid. Udover at beundre arkitekturen og de mange udstillinger, lykkedes det mig at tale mig ind til et influencer event, hvor der var gratis drinks og en DJ. Det var sjovt! Fordi alle kunne se, at jeg var anderledes og var meget nysgerrige på hvem jeg var, fordi de kendte allesammen hinanden.

Fotografering og paladsbesøg
En stor del af min tid i Seoul blev brugt på at gå rundt og tage billeder. Byen er fyldt med smukke bygninger og interessante mennesker. Jeg besøgte også et af de historiske paladser, hvor mange lokale og turister havde klædt sig i traditionel koreansk tøj. Det gav en helt særlig stemning og mulighed for nogle virkelig smukke billeder.

Min korte tur til Seoul var fyldt med oplevelser, der både var spændende, inspirerende og rørende. Fra det livlige madmarked til den stille refleksion ved grænsen til Nordkorea, er Seoul en by, der har noget for enhver.

Hvis du drømmer om en rejse til Sydkorea, så er vi klar til at hjælpe dig med at planlægge den. Se vores rejseforslag til Sydkorea her.
Seoul
Til top