USA er fyldt med utallige spændende destinationer og oplevelser. Vi har samlet en liste over must-sees i USA, der vil inspirere og guide dig til dit næste store rejseeventyr. Uanset om du er til historiske perler, betagende naturoplevelser eller ikoniske byer, vil denne liste give dig et glimt af noget af det bedste, USA har at byde på.

Santa Fe, New Mexico
Santa Fe er en unik by med spansk kolonial arkitektur. Byen er kendt for sine charmerende adobe-bygninger (lerstensbygninger), der går tilbage til 1600-tallet. Santa Fe er hovedstaden i den amerikanske delstat New Mexico. Santa Fe er et must for kunstelskere, og når man kører ad Canyon Road er det oplagt at stoppe ved de mange lokale kunstneres gallerier og stikke hovedet indenfor.

Alabama Hills, Californien
Mange rejsende kører lige forbi, og det er en skam! Beliggende ved foden af Sierra Nevada-bjergene tilbyder Alabama Hills spektakulære udsigter (også til Mt. Whitney der er det højeste bjerg i det sammenhængende USA) og mulighed for vandreture. Dette naturområde er også et populært sted for filmoptagelser, og du vil genkende dets ikoniske klipper fra mange western- og actionfilm. Det er i øvrigt et fedt sted at campere!

Cape Cod, Massachusetts
Cape Cod, Massachusetts, er en idyllisk halvø kendt for sine maleriske strande, charmerende fiskerbyer og historiske fyrtårne. Området byder på en afslappet atmosfære med fantastiske muligheder for at nyde friskfanget seafood, cykelture langs naturskønne stier og hvalsafari. Besøg de hyggelige byer som Provincetown og Chatham for en autentisk New England-oplevelse.

Colombia River George, Oregon
Et spektakulært naturområde kendt for sine dramatiske kløfter, majestætiske vandfald og frodige skove. Området byder på utallige muligheder for vandreture og naturskønne køreture langs Historic Columbia River Highway. Besøg ikoniske vandfald som Multnomah Falls og nyd den betagende udsigt over Columbia River.

Jackson, Wyoming
Jackson er en charmerende bjergby beliggende i hjertet af Teton Range, kendt for sin vilde skønhed og rige cowboykultur. Byen fungerer som porten til Grand Teton National Park og Yellowstone National Park, hvilket gør det til et ideelt udgangspunkt for udendørs eventyr. Udforsk den historiske Jackson Town Square, og oplev autentisk western-stemning med rodeoer, kunstgallerier og hyggelige restauranter.

Napa Valley, California
Napa Valley er et verdensberømt vinområde kendt for sine bølgende vinmarker og prisvindende vingårde. Regionen byder på luksuriøse vinoplevelser, gourmetrestauranter og charmerende landsbyer som Yountville og St. Helena. Tag på en guidet vinsmagningstur for at opleve nogle af de bedste vine i verden.

Freedom trail – Bosten, Massachusetts
Freedom Trail i Boston er en 4 km lang historisk rute, der forbinder 16 vigtige steder fra den amerikanske revolution. Spadser langs den røde murstenssti og besøg ikoniske steder som Paul Revere's House, Old North Church og Bunker Hill Monument. Ruten giver en fascinerende indsigt i USA's tidlige historie og er en uundgåelig oplevelse for historieelskere.

Niagara Falls, New York
Niagara Falls, som ligger på grænsen mellem USA og Canada, er en af verdens mest berømte og imponerende vandfald. Tag en bådtur og opleve vandfaldene helt tæt på, og for at få den fulde Niagara-oplevelse. Om aftenen lyser farverige projektører vandfaldene op og skaber en magisk stemning.

Nashville, Tennessee
Nashville er hjertet af countrymusik i USA. Byen er hjemsted for ikoniske steder som Grand Ole Opry, Country Music Hall of Fame og de livlige honky-tonk-barer på Broadway, hvor live musik spilles natten lang. Besøgende kan udforske byens rige musikalske arv, nyde kulturelle seværdigheder som Ryman Auditorium og tage del i byens pulserende natteliv. Med sin unikke kombination af historie, musik og gæstfrihed er Nashville bestemt et besøg værd.

Old faithfull i Yellowstone National Park, Wyoming
Old Faithful er en af verdens mest kendte gejsere. Den har fået sit navn på grund af sin pålidelighed, da den udspyr en imponerende vandstråle op til 56 meter i højden cirka hver 90. minut. Området omkring Old Faithful byder også på et besøgscenter og flere vandrestier, hvor man kan udforske andre geotermiske vidundere. At overvære et udbrud fra Old Faithful er en uforglemmelig oplevelse, der fremhæver naturens rå kraft.

Hot Springs, Arkansas
Hot Springs er en by i staten Arkansas. Byen er kendt for sine naturlige termiske kilder. I Hot Springs National Park kan du bade i de termiske kilder og få en afslappende spaoplevelse. Udover de termiske kilder byder Hot Springs på naturskønne vandrestier, botaniske haver og spændende museer.

Crater Lake National Park, Oregon
Parken er kendt for sin dybe, krystalklare sø, som er dannet i krateret efter Mount Mazama's udbrud for mere end 7.700 år siden. Med sin intense blå farve og omkringliggende klippelandskab er Crater Lake bestemt et besøg værd. Udforsk parkens mange vandrestier, tag på en bådtur på søen eller nyd den betagende udsigt fra Rim Village.

Garden of the Gods, Colorado
I Garden of the Gods kan du opleve sandstensformationer, der stiger op fra jorden som storslåede tårne og klipper. Med udsigt over Pikes Peak og omgivet af vidunderlig natur er Garden of the Gods en af Colorados mest ikoniske seværdigheder. Udforsk de mange vandrestier og oplev den unikke skønhed og fred, der findes i denne naturlige oase.

Everglades National Park, Florida
Everglades National Park er et unikt vådområde, der er hjemsted for enestående økosystemer og en rig mangfoldighed af dyreliv. På et besøg i parken kan du tage med på en airboat-tur og gå langs parkens vandrestier for at opleve den utrolige natur - og være heldig at se krokodiller, alligatorer, manater (søkøer) samt et væld af fuglearter i deres naturlige habitat.

Mammoth Cave, Kentucky
Mammoth Cave er verdens længste grottesystem, der strækker sig mere end 600 km. Denne naturlige underverden af kalkstenshuler og passager har tiltrukket eventyrlystne besøgende i årtier. Når du har udforsket grotten kan du nyde de naturskønne vandrestier og floder, der omringer nationalparken Mammoth Cave National Park.

Drømmer du om at opleve en eller flere af disse spændende, historiske og imponerende destinationer og oplevelser? Så kan du overveje om et roadtrip i USA skal være din næste rejse. Et roadtrip giver frihed til at opleve lige de steder du drømmer aller mest om. Få inspiration til dit kommende roadtrip I USA her.

Planlægger du et roadtrip i USA, kan du med fordel læse vores bogpost: De største roadside attractions i USA. Her kan du læse om en lang række attraktioner, du kan se langs vejene i USA. Se f.eks. verdens største termometer i Californeien eller verdens største baseball i Kansas.

Kilder:

Santa Fe
Til top