Af Søs Ravn Nielsen
Tidspunkt for rejse
Februar-april 2023
To måneders jordomrejse med en baby kræver rigtig meget planlægning. Det ville være løgn at sige, at det ikke er hårdt og udfordrende at flyve jorden rundt med en lille på armen, og man kommer med garanti til at havne i udfordrende situationer sammen med ens partner, hvor det gælder om at holde hovedet koldt. Når det er sagt, var det uden tvivl det hele værd og mere til, og det blev en rejse, vi aldrig nogensinde vil glemme.
Jordomrejsens første stop: Singapore
Vi startede i Singapore med fem overnatninger. Vi havde et lidt længere ophold her, end hvad man måske normalt ville gøre, for vi prioriterede tid til at vænne os til alt det nye og komme helt ned i gear. I Singapore boede vi ved Sentosa Island, cirka 15 minutters kørsel fra centrum. Området var meget familievenligt og perfekt med en baby. Herfra havde vi også nem adgang til både Universal Studios og Singapore Aquarium. Hotellet havde nogle fine poolområder, hvor vi kunne have Darwin med ud at bade. Ud over afslapning besøgte vi både Merlion Park, Gardens By the Bay og Marina Bay Sands Skypark, der alt sammen er et must, hvis du spørger mig – og du kan også sagtens nå det på et kort stopover.
Singapore er utrolig babyvenligt. Man kan få masser af babymad, bleer, parfumefri vådservietter mm. i supermarkederne, og så er det bare en rigtig pæn og ren by.
En måned i New Zealand
Vi rejste videre til New Zealand, hvor vi skulle tilbringe en måned med besøg på både Nord- og Sydøen. New Zealand er et nemt land at rejse i med en baby. Klimaet er ligesom hjemme i Danmark med lune sommerdage og kølige nætter, og ligesom i Singapore kunne vi også her købe både babymad, bleer, osv. Vi afhentede vores autocamper i Queenstown og kørte afsted. Autocamper var den perfekte rejseform for os. Det er rart at have sin baggage med sig, ikke skulle pakke om hele tiden og have mad og køkken til rådighed. Og så er der nogle gode campingpladser i New Zealand, hvor de større pladser har familiebadeværelser med baby-badekar.
Vi brugte en del dag i og omkring Queenstown, hvor vi boede på en skøn campingplads. Her delte vi os lidt op, så Morten kunne komme ud og springe i faldskærm, og jeg kunne bungyjumpe. Vi smagte selvfølgelig også den kendte Fergburger, og så havde vi nogle rigtig gode vandreture med Darwin på ryggen, bl.a. Queenstown Hill Hike med en fantastisk udsigt ud over Queenstown og Lake Wakatipu. Vi kørte videre til Lake Tekapo og Mt. Cook, hvor vi vandrede Hooker Valley på 10 km i Mt. Cook National Park. Stien var rigtig god og også velbesøgt, og det var fedt at være ude på vores første længere hike med Darwin. Vi fortsatte til Te Anau og Milford Sound, hvor vi tog på et cruise og så det fantastiske fjordlandskab og også mange delfiner. Det var super nemt at have Darwin med på båden, og han hyggede sig helt vildt. Han tog sig både en god lur og underholdt alle de andre gæster på båden.
Vi kørte nordpå til Wanaka, hvor vi havde nogle dage med afslapning. Fra Wanaka kørte vi ind til Mt. Aspiring National Park for at gå Rob Roy Glacier trek på 14 km. Det var en udfordrende og spændende tur med stejle passager, men igen klarede Darwin det helt fantastisk. Vi kørte videre op langs vestkysten og gjorde stop ved Franz Josef og Fox gletcheren, hvor vi gik en smuk tur. Vi fortsatte til Punakaiki (Pandekageklipperne), inden vi nåede til Abel Tasman. Ved Abel Tasman National Park fandt vi en rigtig god campingplads med pool, hvor vi tog nogle stille og rolige dage med tid til at bade og gå smukke ture i nationalparken. Vi kørte også til byen Takaka og spiste frokost på en hyggelig lille restaurant og besøgte en chokoladefabrik, som lavede nogle af de bedste chokolader, vi nogensinde har smagt.
Vi fortsatte til Blenheim, der er kendt for deres gode vin. Her kørte vi ind på Saint Clair Family Estate, hvor vi fik en rigtig god frokost midt i vinmarkerne og fik lov til at smage på lidt af deres vin. Det var en super god oplevelse. Vi kørte videre til Christchurch via Kaikoura, hvor vi så sæler og havde en enkelt overnatning, inden vi skulle flyve til Auckland på Nordøen. I Auckland hentede vi en lejebil og kørte sydpå til Tongariro National Park, hvor vi tilbragte tre dage i det unikke vulkanlandskab. Jeg havde en drøm om at gå Tongariro Alpine Crossing – et udfordrende hike på 20 km – men jeg havde også indstillet mig på, at det nok blev alene. Vi endte dog med at tage Darwin med i bærestolen efter de succesfulde hikes tidligere. Set i bakspejlet var det måske lige udfordrende nok med en baby. Kaster man sig ud i dette, skal man have udstyret i orden og også helst nogle vandrestave, da man nemt kan glide på de løse sten. Tongariro Alpine Crossing er dog endt med at være en af de største og bedste oplevelser på vores rejse. Vi kørte videre til Lake Taupo og Rotoura, hvor vi bl.a. besøgte Huka Falls, gik en tur i Waimangu Volcanic Valley og så nogle af de termiske områder.
Strandferie og ø-hop i Fransk Polynesien
Efter en måned på New Zealand, steg vi ombord på flyet og fløj fem timer til Tahiti i Fransk Polynesien. Vi havde lige en enkelt nat ved Tahiti lufthavn, inden vi sejlede med færgen til Moorea. På Moorea havde vi ti dage, som måske nok er mere end de fleste, men vi trængte til at have en fast base i længere tid. Vi havde lejet en bil, som vi fik udleveret, da vi ankom til Moorea. På Moorea boede vi i en lille bungalow helt ned til vandet, og dagene brugte vi på at køre øen rundt i vores lejebil. Det tager kun en time at køre hele øen rundt, så vi holdte ind på forskellige smukke strande og udsigtspunkter og besøgte en Rotui juicefabrik, hvor vi smagte lokal juice. Vi skiftedes til at snorkle og bade, men fordi vandet var så roligt, havde vi også ofte Darwin med os ude i vandet. Vi var også på et lagoon-cruise, hvor vi snorklede med både stingrays og revhajer. Moorea er en virkelig smuk ø, og det endte med at blive vores yndlingsø pga. gode indkøbsmuligheder og mange børnevenlige aktiviteter.
Fra Moorea fløj vi videre til Bora Bora. Vi boede på Maitai Polynesia på hovedøen med en smuk udsigt over lagunen. Det var uden tvivl den smukkeste lagune med de vildeste blå nuancer på vandet, men selve byen Vaitape på hovedøen var ikke specielt charmerende. Vi lejede vores egen båd for en dag, hvilket var helt genialt med en baby. Vi har aldrig prøvet at sejle selv før, men det var ikke noget problem. Det var en Pontoon båd, og der var plads til både klapvogn og det hele, så Darwin kunne sove lur ombord, mens vi kunne bade, snorkle og nyde udsigten fra vores lille båd. Det var en helt genial måde at opleve Bora Bora på.
Fra Bora Bora fløj vi til øen Huahine, hvor vi havde tre overnatninger. Her boede vi ved et fransk par i deres nabohus, hvor vi havde eget køkken. Man fornemmer hurtigt, at Huahine er langt mindre turistet og udviklet end både Bora Bora og Moorea, så det var en meget anderledes oplevelse. Vi boede i Fare, som er det eneste sted på øen, hvor der er et stort supermarked. Huahine består af to øer – Huahine Nui og Huahine Iti. Øerne er forbundet via en bro. Vi havde en lejebil i alle tre dage og kørte rundt på begge øer. Her er der masser af frodig natur, og vi så både vaniljeplantager og et likørdestilleri, og vi spiste på små lokale spisesteder.
Vi sluttede af med et par overnatninger på Tahiti, hvor vi tog på Papeete marked og købte souveniers.
Stopover i San Francisco
Efter Fransk Polynesien var det tid til at rejse hjem, men vi valgte at dele den lange hjemrejse op og tog derfor et stop i San Francisco med et par overnatninger. Her boede vi på Fishermans Wharf, hvor vi spiste Fish & Chips, gik ud til Golden Gate Bridge og tilbage igen og så søløverne ved Pier 39.
Forventninger, udfordringer og alt derimellem
Vi havde snakket meget om vores forventninger til rejsen hjemmefra. Det var svært at forudse, hvor længe vi kunne vandre med Darwin, og hvor lange køreture der var mulige, så vi var indstillet på at tage det meste fra dag til dag. Vi var selvfølgelig godt klar over at vi ikke lige kunne tage ud og riverrafte sammen på New Zealand, tage på jetski på Bora Bora og lignende, men på New Zealand oplevede vi faktisk stort set alt på vores bucketlist – der var næsten ikke det, vi ikke kunne med klapvogn og bæresele.
I Fransk Polynesien havde vi nok forestillet os, at det blev noget mere afslappende, end det gjorde. Den hyggelige strandtur blev udfordret af forsøget på at holde en meget energisk baby i skyggen og sørge for, at han ikke spiste sand eller fik sten galt i halsen. Han gad i hvert fald ikke sidde længe i det flotte UV-telt, vi havde købt og taget med hjemmefra. Dette skal man have med i overvejelserne, når man vælger en stranddestination og en tredjedel af selskabet ikke kan tåle sol. Når det er sagt, så var Fransk Polynesien stadig helt fantastisk.
Vi var meget positivt overrasket over, hvordan Darwin bare tilpassede sig de forskellige destinationer. Han var den sejeste lille rejsemakker – stort set altid glad, spiste alt vi serverede for ham og sov godt om natten på trods af tidszoner. Folk er SÅ søde og snakkesalige, når man rejser med en baby. Det er tilsyneladende en virkelig god icebreaker til at komme i snak med lokale og andre rejsende.
Gode overvejelser, når du rejser med en baby
Drømmer du selv om at rejse?
Se Jysk Rejsebureaus spændende rejseforslag til New Zealand, Fransk Polynesien eller Singapore
Du er også velkommen til at sende en online rejseforespørgsel - så kontakter vi dig snarest muligt.
Jordomrejsens første stop: Singapore
Vi startede i Singapore med fem overnatninger. Vi havde et lidt længere ophold her, end hvad man måske normalt ville gøre, for vi prioriterede tid til at vænne os til alt det nye og komme helt ned i gear. I Singapore boede vi ved Sentosa Island, cirka 15 minutters kørsel fra centrum. Området var meget familievenligt og perfekt med en baby. Herfra havde vi også nem adgang til både Universal Studios og Singapore Aquarium. Hotellet havde nogle fine poolområder, hvor vi kunne have Darwin med ud at bade. Ud over afslapning besøgte vi både Merlion Park, Gardens By the Bay og Marina Bay Sands Skypark, der alt sammen er et must, hvis du spørger mig – og du kan også sagtens nå det på et kort stopover.
Singapore er utrolig babyvenligt. Man kan få masser af babymad, bleer, parfumefri vådservietter mm. i supermarkederne, og så er det bare en rigtig pæn og ren by.
En måned i New Zealand
Vi rejste videre til New Zealand, hvor vi skulle tilbringe en måned med besøg på både Nord- og Sydøen. New Zealand er et nemt land at rejse i med en baby. Klimaet er ligesom hjemme i Danmark med lune sommerdage og kølige nætter, og ligesom i Singapore kunne vi også her købe både babymad, bleer, osv. Vi afhentede vores autocamper i Queenstown og kørte afsted. Autocamper var den perfekte rejseform for os. Det er rart at have sin baggage med sig, ikke skulle pakke om hele tiden og have mad og køkken til rådighed. Og så er der nogle gode campingpladser i New Zealand, hvor de større pladser har familiebadeværelser med baby-badekar.
Vi brugte en del dag i og omkring Queenstown, hvor vi boede på en skøn campingplads. Her delte vi os lidt op, så Morten kunne komme ud og springe i faldskærm, og jeg kunne bungyjumpe. Vi smagte selvfølgelig også den kendte Fergburger, og så havde vi nogle rigtig gode vandreture med Darwin på ryggen, bl.a. Queenstown Hill Hike med en fantastisk udsigt ud over Queenstown og Lake Wakatipu. Vi kørte videre til Lake Tekapo og Mt. Cook, hvor vi vandrede Hooker Valley på 10 km i Mt. Cook National Park. Stien var rigtig god og også velbesøgt, og det var fedt at være ude på vores første længere hike med Darwin. Vi fortsatte til Te Anau og Milford Sound, hvor vi tog på et cruise og så det fantastiske fjordlandskab og også mange delfiner. Det var super nemt at have Darwin med på båden, og han hyggede sig helt vildt. Han tog sig både en god lur og underholdt alle de andre gæster på båden.
Vi kørte nordpå til Wanaka, hvor vi havde nogle dage med afslapning. Fra Wanaka kørte vi ind til Mt. Aspiring National Park for at gå Rob Roy Glacier trek på 14 km. Det var en udfordrende og spændende tur med stejle passager, men igen klarede Darwin det helt fantastisk. Vi kørte videre op langs vestkysten og gjorde stop ved Franz Josef og Fox gletcheren, hvor vi gik en smuk tur. Vi fortsatte til Punakaiki (Pandekageklipperne), inden vi nåede til Abel Tasman. Ved Abel Tasman National Park fandt vi en rigtig god campingplads med pool, hvor vi tog nogle stille og rolige dage med tid til at bade og gå smukke ture i nationalparken. Vi kørte også til byen Takaka og spiste frokost på en hyggelig lille restaurant og besøgte en chokoladefabrik, som lavede nogle af de bedste chokolader, vi nogensinde har smagt.
Vi fortsatte til Blenheim, der er kendt for deres gode vin. Her kørte vi ind på Saint Clair Family Estate, hvor vi fik en rigtig god frokost midt i vinmarkerne og fik lov til at smage på lidt af deres vin. Det var en super god oplevelse. Vi kørte videre til Christchurch via Kaikoura, hvor vi så sæler og havde en enkelt overnatning, inden vi skulle flyve til Auckland på Nordøen. I Auckland hentede vi en lejebil og kørte sydpå til Tongariro National Park, hvor vi tilbragte tre dage i det unikke vulkanlandskab. Jeg havde en drøm om at gå Tongariro Alpine Crossing – et udfordrende hike på 20 km – men jeg havde også indstillet mig på, at det nok blev alene. Vi endte dog med at tage Darwin med i bærestolen efter de succesfulde hikes tidligere. Set i bakspejlet var det måske lige udfordrende nok med en baby. Kaster man sig ud i dette, skal man have udstyret i orden og også helst nogle vandrestave, da man nemt kan glide på de løse sten. Tongariro Alpine Crossing er dog endt med at være en af de største og bedste oplevelser på vores rejse. Vi kørte videre til Lake Taupo og Rotoura, hvor vi bl.a. besøgte Huka Falls, gik en tur i Waimangu Volcanic Valley og så nogle af de termiske områder.
Strandferie og ø-hop i Fransk Polynesien
Efter en måned på New Zealand, steg vi ombord på flyet og fløj fem timer til Tahiti i Fransk Polynesien. Vi havde lige en enkelt nat ved Tahiti lufthavn, inden vi sejlede med færgen til Moorea. På Moorea havde vi ti dage, som måske nok er mere end de fleste, men vi trængte til at have en fast base i længere tid. Vi havde lejet en bil, som vi fik udleveret, da vi ankom til Moorea. På Moorea boede vi i en lille bungalow helt ned til vandet, og dagene brugte vi på at køre øen rundt i vores lejebil. Det tager kun en time at køre hele øen rundt, så vi holdte ind på forskellige smukke strande og udsigtspunkter og besøgte en Rotui juicefabrik, hvor vi smagte lokal juice. Vi skiftedes til at snorkle og bade, men fordi vandet var så roligt, havde vi også ofte Darwin med os ude i vandet. Vi var også på et lagoon-cruise, hvor vi snorklede med både stingrays og revhajer. Moorea er en virkelig smuk ø, og det endte med at blive vores yndlingsø pga. gode indkøbsmuligheder og mange børnevenlige aktiviteter.
Fra Moorea fløj vi videre til Bora Bora. Vi boede på Maitai Polynesia på hovedøen med en smuk udsigt over lagunen. Det var uden tvivl den smukkeste lagune med de vildeste blå nuancer på vandet, men selve byen Vaitape på hovedøen var ikke specielt charmerende. Vi lejede vores egen båd for en dag, hvilket var helt genialt med en baby. Vi har aldrig prøvet at sejle selv før, men det var ikke noget problem. Det var en Pontoon båd, og der var plads til både klapvogn og det hele, så Darwin kunne sove lur ombord, mens vi kunne bade, snorkle og nyde udsigten fra vores lille båd. Det var en helt genial måde at opleve Bora Bora på.
Fra Bora Bora fløj vi til øen Huahine, hvor vi havde tre overnatninger. Her boede vi ved et fransk par i deres nabohus, hvor vi havde eget køkken. Man fornemmer hurtigt, at Huahine er langt mindre turistet og udviklet end både Bora Bora og Moorea, så det var en meget anderledes oplevelse. Vi boede i Fare, som er det eneste sted på øen, hvor der er et stort supermarked. Huahine består af to øer – Huahine Nui og Huahine Iti. Øerne er forbundet via en bro. Vi havde en lejebil i alle tre dage og kørte rundt på begge øer. Her er der masser af frodig natur, og vi så både vaniljeplantager og et likørdestilleri, og vi spiste på små lokale spisesteder.
Vi sluttede af med et par overnatninger på Tahiti, hvor vi tog på Papeete marked og købte souveniers.
Stopover i San Francisco
Efter Fransk Polynesien var det tid til at rejse hjem, men vi valgte at dele den lange hjemrejse op og tog derfor et stop i San Francisco med et par overnatninger. Her boede vi på Fishermans Wharf, hvor vi spiste Fish & Chips, gik ud til Golden Gate Bridge og tilbage igen og så søløverne ved Pier 39.
Forventninger, udfordringer og alt derimellem
Vi havde snakket meget om vores forventninger til rejsen hjemmefra. Det var svært at forudse, hvor længe vi kunne vandre med Darwin, og hvor lange køreture der var mulige, så vi var indstillet på at tage det meste fra dag til dag. Vi var selvfølgelig godt klar over at vi ikke lige kunne tage ud og riverrafte sammen på New Zealand, tage på jetski på Bora Bora og lignende, men på New Zealand oplevede vi faktisk stort set alt på vores bucketlist – der var næsten ikke det, vi ikke kunne med klapvogn og bæresele.
I Fransk Polynesien havde vi nok forestillet os, at det blev noget mere afslappende, end det gjorde. Den hyggelige strandtur blev udfordret af forsøget på at holde en meget energisk baby i skyggen og sørge for, at han ikke spiste sand eller fik sten galt i halsen. Han gad i hvert fald ikke sidde længe i det flotte UV-telt, vi havde købt og taget med hjemmefra. Dette skal man have med i overvejelserne, når man vælger en stranddestination og en tredjedel af selskabet ikke kan tåle sol. Når det er sagt, så var Fransk Polynesien stadig helt fantastisk.
Vi var meget positivt overrasket over, hvordan Darwin bare tilpassede sig de forskellige destinationer. Han var den sejeste lille rejsemakker – stort set altid glad, spiste alt vi serverede for ham og sov godt om natten på trods af tidszoner. Folk er SÅ søde og snakkesalige, når man rejser med en baby. Det er tilsyneladende en virkelig god icebreaker til at komme i snak med lokale og andre rejsende.
Gode overvejelser, når du rejser med en baby
- Overvej destinationer og rejseformer
- Pak let - det meste kan købes
- Tal med din læge om børnemedicin inden afrejse
- Medbring en god og alsidig klapvogn - vi brugte en Babyjogger City Tour 2, og den var guld værd!
- Tænk jetlag, tidszoner og køreafstande ind i dit rejseprogram
- Husk snacks og legetøj - særligt til lange flystræk
- Overvej at tilkøbe bassinet sæder på flyet
- Medbring bærestol/bæresele - vi havde en Osprey Lt Poco med
- Slip bekymringerne - hvis forældrene slapper af, så gør baby det også
- Lav en god pakkeliste til småture på rejsen
Drømmer du selv om at rejse?
Se Jysk Rejsebureaus spændende rejseforslag til New Zealand, Fransk Polynesien eller Singapore
Du er også velkommen til at sende en online rejseforespørgsel - så kontakter vi dig snarest muligt.