Italien er et land fyldt med historie, kunst og kulinariske lækkerier, perfekt til en studierejse. Dette blogindlæg guider jer gennem syv af Italiens mest fascinerende byer – Milano, Rom, Firenze, Napoli, Torino, Bologna og Bergamo. Hver by byder på unikke oplevelser, fra antikke monumenter og verdensberømte museer til charmerende gader og lækker mad. Uanset om I vil udforske renæssancens højdepunkter, romerske ruiner eller moderne mode, har Italien noget for enhver smag. Læs videre og blive inspireret til den næste studierejse!

Milano – mode, design og historie
Milano er Italiens mode- og designepicenter, men byen byder også på en rig historie og kultur. Besøg den ikoniske domkirke, Duomo di Milano, som er et mesterværk af gotisk arkitektur. Tag en tur til det verdensberømte operahus La Scala og udforsk museet dedikeret til operahusets historie. Se Leonardo da Vincis "Den Sidste Nadver" i klosteret Santa Maria delle Grazie. For moderne kultur, udforsk de stilfulde butikker i Galleria Vittorio Emanuele II. Milano er en by, der oser af italiensk innovation indenfor mode, mad og industri, men som også byder på kunst og kultur i verdensklasse – Milano har lidt af det hele og er en perfekt by til en spændende studietur.

Se vores rejseforslag til Milano her.

Rom – antikke ruiner
Rom er en by, hvor hver gade og plads emmer af historie. Besøg Colosseum og få et indblik i det antikke Roms gladiatorkampe. Gå en tur gennem Forum Romanum, som engang var hjertet af det romerske imperium. Beundr Pantheon; en af de bedst bevarede antikke bygninger i Rom. Besøg Vatikanstaten, hvor I bl.a. kan se Peterskirken. Rom er et levende museum, der byder på en spændende rejse gennem tidens gang. Er I klar på en tur tilbage i tiden? Så skal jeres studietur gå til Rom.

Se vores rejseforslag til Rom her.

Firenze – renæssancens vugge
Firenze er kendt som renæssancens vugge og er fyldt med kunst og arkitektur fra denne storhedstid. Besøg Uffizi-galleriet for at se mesterværker af Botticelli, Michelangelo og Leonardo da Vinci. Gå en tur over Ponte Vecchio, den berømte middelalderbro, der er fyldt med smykkebutikker. Udforsk domkirken Santa Maria del Fiore, også kendt som Il Duomo, og kom en tur op i kuplen for en fantastisk udsigt over byen. Nyd en spadseretur i Boboli-haverne. Firenze er en by, hvor kunst og historie går hånd i hånd, og den vil helt sikkert være en inspirerende by til jeres studietur.

Se vores rejseforslag til Firenze her.

Napoli – pizzaens hjemsted
Man kan ikke sige Italien uden at sige pizza, og i Napoli er der ca. 500 stenovne, og pizza fåes nok ikke bedre andre steder i verden. Når I ikke spiser pizza, kan I udforske byens hyggelige gader, se den flotte udsigt fra Posilipohøjen, opleve det underjordiske Napoli eller tage på dagstur til den romerske by Pompeji. Napoli er en by, der byder på en autentisk italiensk oplevelse – så måske skal jeres studietur gå til Napoli?

Se vores rejseforslag til Napoli her.

Torino – innovation og elegance
Torino er kendt for sin elegante arkitektur, historiske katedraler og innovative bilindustri. Besøg Mole Antonelliana, som huser det nationale filmmuseum, og tag en tur op i bygningen for en fantastisk udsigt over byen. Udforsk det egyptiske museum, som er et af de vigtigste museer af sin art uden for Egypten. Gå en tur gennem de smukke pladser som Piazza Castello og Piazza San Carlo. Besøg Fiat-fabrikken Lingotto og oplev en vigtig del af Italiens industrielle historie. Torino kombinerer elegance med innovation, hvilket gør det til en fascinerende destination til en studietur i Italien.

Se vores rejseforslag til Torino her.

Bologna – historie, kultur og kulinariske oplevelser
Bologna er kendt for sin rige madkultur og sit historiske universitet, som faktisk er det ældste i verden. Udforsk de smukke arkader, besøg Piazza Maggiore og tag op i de ikoniske Due Torri for en fantastisk udsigt. Smag lokale specialiteter som tagliatelle al ragù og mortadella, og besøg madmarkedet i Quadrilatero-distriktet. Bologna kombinerer historie, kultur og kulinariske oplevelser på en helt unik måde.

Se vores rejseforslag til Bologna her.

Bergamo – byen ved bjergene
Bergamo er en charmerende by, der er delt i to dele: den historiske øvre by (Città Alta) og den moderne nedre by (Città Bassa). Besøg den gamle bydel, hvor I kan udforske smalle gader, middelaldertårne og imponerende pladser som Piazza Vecchia. Tag svævebanen op til Città Alta for at nyde en betagende udsigt over byen og det omkringliggende landskab med imponerende bjergtoppe. Bergamo ligger tæt på Como-søen, så I kan også tage på en dagsudflugt til Como med mulighed for et besøg hos en silkeproduktion. Bergamo er en skjult perle, der tilbyder en unik blanding af historie og skønhed, perfekt til en inspirerende studietur i Italien.

Se vores rejseforslag til Bergamo her.

Tips til rejsen
  • Åbningstider: Mange butikker og restauranter holder siesta (i Italien kaldes det ”riposo”) og lukker mellem 13:00 og 16:00. Planlæg dine indkøb og måltider derefter.
  • Lokale Retter: Prøv regionale specialiteter som pizza i Napoli, pasta i Bologna og risotto i Milano.
  • Gelato: Prøv gelato fra en ægte gelateria. Kig efter steder, hvor gelatoen er opbevaret i dækkede metalbeholdere, ikke store bakker.

Se alle vores rejseforslag til studierejser i Italien her.

Fandt du ikke den by eller oplevelse, du havde i tankerne? Vores grupperejsekonsulenter kan hjælpe med at skræddersy studierejser lige efter jeres ønsker, så hvis du har noget bestemt i tankerne, hjælper vi dig også rigtig gerne. Du kan kontakte os på 70 20 19 15.
Italien
Til top