Tyskland er en spændende destination til studieturen med dets rige historie, kulturelle mangfoldighed og dynamiske byer. Landet byder på en perfekt blanding af klassisk kultur og moderne innovation. Uanset om I er interesserede i historie, kunst, teknologi eller musik, har Tyskland noget at tilbyde. Læs med her og bliv klogere på to af landets mest ikoniske byer: Berlin og Hamborg.

Både Berlin og Hamborg er nemme at komme til fra Danmark med bus, hvilket gør byerne ideelle til en studietur i Tyskland.

Berlin – Fuld smæk på historie og kultur
Berlin er en by med en fascinerende historie og en pulserende kunst- og kulturscene. Start jeres besøg ved Brandenburger Tor, en af byens mest kendte vartegn. Gå videre til holocaust-mindesmærket, Denkmal, et stærkt og rørende monument dedikeret til de jødiske ofre for holocaust. Besøg også East Side Gallery, en bevaret del af Berlinmuren, der nu fungerer som et udendørs kunstgalleri med farverige malerier, der symboliserer frihed og enhed.

For en dybere forståelse af Tysklands historie, kan I besøge nogle af byens mange museer, tag f.eks. på det interaktive DDR-museum og blive klogere på, hvordan det var at leve i det tidligere Østtyskland. Berlin er ikke kun historie; det er også en by, der fører an i moderne innovation og livsstil.

Berlin er også kendt for sin kreative energi, så på jeres studietur i Berlin kan I udforske byens mange kunstgallerier, trendy butikker og caféer i kvarterer som Kreuzberg og Prenzlauer Berg. I Friedrichshain finder I masser af sjove og spændende markeder.

Se vores rejseforslag til Berlin her.

Bliv klogere på, hvad I skal opleve i Berlin, læs også: De bedste ting at opleve på studietur i Berlin.

Hambrorg – Havnerundfart og Miniature Wunderland
Hamborg, Tysklands næststørste by, byder på en helt anden, men lige så fascinerende oplevelse. Byen er kendt for sin industrihavn, der hvert år håndterer ca. 3 millioner containere. Havnen opleves bedst på en havnerundfart, hvor I kan se de imponerende skibe og containerhavne.

Tag en tur til Elbphilharmonie, Hamborgs arkitektoniske mesterværk og koncertsal, der tilbyder både imponerende udsigter over byen og verdensklasse musikoplevelser. For en sjov og hyggelig oplevelse på jeres studietur i Hamborg kan vi anbefale et besøg i Miniatur Wunderland, verdens største modeljernbaneudstilling.

Speicherstadt, det gamle pakhuskvarter, er også et must-see med sine smukke murstensbygninger og hyggelige kanaler. For shopping og cafébesøg er bydelen Schanzenviertel et livligt område med en bohemeagtig atmosfære.

Se vores rejseforslag til Hamborg her.

Tips til rejsen
  • Offentlig transport: Tysklands offentlige transportnetværk er pålideligt og effektivt. Brug U-Bahn, S-Bahn og busser til at komme rundt i byerne.
  • Sprog: Mange tyskere taler godt engelsk, men det er altid en god idé at lære nogle grundlæggende tyske fraser.
  • Mad: Prøv lokale specialiteter som currywurst i Berlin og fischbrötchen i Hamborg.

Se vores rejseforslag til studierejser i Tyskland her.

Fandt du ikke den by, du havde i tankerne? Vores grupperejsekonsulenter kan hjælpe med at skræddersy studierejser lige efter jeres ønsker, så hvis du har en bestemt by i tankerne hjælper vi dig også rigtig gerne. Du kan kontakte os på 70 20 19 15.
Tyskland
Til top