Har du krydset de klassiske USA-bokse, eller drømmer du om at opleve noget helt andet end det, som du allerede har set på film? Måske er du ”heldig” at have lagt ører til din onkels fantasifulde historier om, hvad USA er for en størrelse? Faktisk er USA et land med så meget omtale, der gør, at du nærmest kan føle, at du allerede har besøgt USA, inden du har sat dine fødder i landet.

Vores USA-eksperter har besøgt landet mange gange og været meget omkring - og det er hverken for at jagte ”The American Dream” eller kæmpestore burgermenuer.

Vores kollega Tünde fra Aalborg er faktisk stoppet med at tælle, hun har nemlig været ’over there’ cirka 18 gange, og noget af det hun elsker allermest ved USA er alle de autentiske steder og den del af naturen, som er mindre besøgt og selvfølgelig mindre turistet.

Philidelphia er en af de byer, som hun varmt anbefaler den nysgerrige rejsende at tage til. ”Her er fantastisk, autentisk og kulturelt med mange gode museumer.” - Tünde, rejsekonsulent i Aalborg.

Detroit er også en voldsomt undervurderet by, som efterhånden mest er kendt for kriser og konkurs. Inden konkursen var Detroit en stor industriby og hovedsæde for mange af de helt store bilproducenter. Konkursen gjorde, at byen nærmest blev forladt fra den ene dag til den anden. Nicolaj og Rasmus, vores kollegaer fra Aalborg og Aarhus, fortæller at byen helt sikkert er på vej tilbage. De mærkede en vild stemning i Greek Town med livlige restauranter, barer og højt humør blandt de lokale. "Flere af de amerikanere vi mødte i Detroit påtalte, hvad vi dog lavede her på de kanter. Endnu mere forvirrede blev de, da vi fortalte, at det var et stop på vejen mod Alaska. En amerikaner som vi faldt i snak med gav os en masse tips og tricks – og for at det ikke skal være løgn, så endte ham og hans kone med at køre rundt og vise os alle de fede lokale spots.” - Rasmus, supervisor i vores butik i Aarhus.

Tilfældigheder og amerikansk gæstfrihed
Vores kollega Dennis fortæller, at de absolut største oplevelser han har haft i USA, skyldes tilfældigheder og amerikansk gæstfrihed. "Netop som jeg er på vej til Alaska lufthavn, får jeg en besked om, at mit fly er aflyst. Min guide, som viser sig at være en kendt countrysanger, inviterer mig med hjem til friskfanget laks og countrymusik, hvor jeg låner sofaen." - Dennis, rejsekonsulent i vores butik i Herning.

Rejsen går fra Flagstaff i Arizona, hvor Dennis skal videre med bus mod San Francisco. Da han skal til at checke ud fra sit motel, får han en snak med receptionisten og nævner, at han ikke just ser frem til den lange bustur. "Trods det meget korte møde, smider receptionisten sine bilnøgler på bordet og siger, at jeg bare kan låne bilen de næste tre uger. Lettere forvirret, takker jeg ja til tilbuddet, og føler mig endnu engang overvældet af den enorme gæstfrihed."

Tæt på den velkendte Yosemite National Park ligger June Lake, hvor Dennis er på vandretur i postkort-lignende omgivelser og fisker i det krystalklare vand. Efter en lang dag vender han tilbage til sin camper, hvor han falder i snak med et amerikansk par over en Budweiser. Som om de havde kendt hinanden altid, tilbyder ægteparret, at Dennis kan låne deres sommerhus i Oregon, hvis han kommer på de kanter. Uden at tøve slår han til – rejselykken tilsmiler ham igen, og han ender i det vildeste sommerhus, der mest af alt minder om et palæ helt ude ved kysten. ”Det lyder skørt, og for godt til at være sandt, men jeg har virkelig mærket hvad amerikansk gæstfrihed betyder.” - Dennis, rejsekonsulent i vores butik i Herning.

TIP: Skal du også på roadtrip i USA? Find inspiration til unikke lokale oplevelser og de største roadside attractions her.

Oplev naturen off the beaten path
Du har nok hørt om Yellowstone og Kevin Costner aka. John Dutton, den lovløse ranchejer. Om ikke andet, så kender du måske også Yellowstone National Park, som det hele handler om? Men har du hørt om Glacier National Park? Den står lidt i skyggen af Yellowstone, og her kan du opleve en virkelig smuk natur med gletsjere, bjørne og bjerggeder, som faktisk minder lidt om den natur, du også kan møde i Canada. Vandreturene her er lidt hårdere og længere med mere stigning og flere højdemeter, end dem man f.eks. tager på i Yosemite. ”Vi havde en ret vild vandretur, hvor vi både så grizzlybjørne og en hidsig elg, som pludselig stod lige foran os. Vi havde stort set stierne for sig selv, sammenlignet med mange andre af de mere besøgte nationalparker.” - Søs, supervisor i vores butik i Kolding.

"Badlands National Park er også en undervuderet park uden ret mange besøgende, men med rig mulighed for at se bisoner på tæt hold." - Line, training manager i vores butik i Aarhus.

I USA er der et væld af store og smukke nationalparker, men også et hav af fede State Parks, som er de lidt mindre områder, der ret ofte er mindre besøgte. Vores kollega Rasmus har været i USA ti gange, og han har fire klare favoritter til dig, som gerne vil opleve nogle af de smukke State Parks off the beaten path:

Goosenecks State Park, Utah
Hvis du synes Horseshoe Bend er fed, så forestil to af dem ved siden af hinanden. Der er ikke en sjæl, og du kan overnatte derude i camper.

Watkins Glen State Park, New York
Her følger du en flod gennem en slags ’canyon’, hvor du passerer grotter, vandfald og broer, indtil du når ned for enden. Det er en vanvittig skøn rute med flot natur.

Dead Horse Point State Park, Utah
"Parken gav lige præcis det view og billede af USA, som man forestiller sig med de røde klipper og Colorado-floden. Den største wow-oplevelse var, hvordan farverne ændrede sig, mens man kunne se alle lagene i klipperne." - Rasmus, supervisor i vores butik i Aarhus.

Mesa Verde National Park, Colorado
Her finder du gamle ruiner af huse og landsbyer fra 1200-tallet bygget af Anasazi-folket, som boede inde i klipperne. Står du ovenpå klipperne, så aner du slet ikke, at der er en hel by under dine fødder, fordi ruinerne ikke kan ses oppefra. Vil du ned og se de imponerende ruiner, kræver det en guidet tur.

Er du på jagt efter flere mindeværdige naturoplevelser i USA, som hovedparten af de rejsende (endnu) ikke har opdaget? Læs vores blogpost om nationalparker, som du måske ikke kender.
USA
Til top