Her på siden finder du praktisk information og fakta om Dansk Vestindien.


Praktisk info om at rejse i Dansk Vestindien

Klima og bedste rejsetidpunkt
Klimaet på Jomfruøerne ændrer sig minimalt i løbet af året. Derfor er hele året det bedste rejsetidspunkt i forhold til vejrforholdene. Dog er der højsæson for turister fra december til april, hvor vejret i Nordamerika og Europa er dårligt.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Jomfruøerne er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Jomfruøerne kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Dansk Vestindien her.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Danmark er med i Visa Waiver-programmet, hvilket betyder, at du kan rejse rundt som turist i USA i op til 3 mdr. uden visum. Det eneste krav er, at du har en flybillet ud af landet. Bemærk, at hvis du rejser til et af nabolandene Canada, Mexico eller lande i Det Caribiske Hav, kan du ikke efterfølgende få fornyet dit turistvisum ved indrejse til USA. (Det vil sige at man ikke kan få yderligere 90 dage)
Vær opmærksom på, at det er et krav, at du er i besiddelse af et maskinlæsbart pas ved indrejsen i USA. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe deres eget maskinlæsbare pas. Danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

OBS! Fra 12. januar 2009 SKAL alle danske statsborgere foretage en såkaldt ESTA registrering på nettet senest 72 timer før indrejsen. Registreringen erstatter den grønne blanket, der tidligere blev udleveret på flyet. Registrer dig på ESTAs hjemmeside her. ESTA-forhåndsgodkendelsen koster pr. 8. september 2010 et mindre gebyr.

Visumspørgsmål skal i øvrigt altid rettes til den amerikanske ambassade i Danmark.

Der kan forekomme indrejsekrav til USA såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til USA.


Transport mellem øerne
Fra St. Thomas (Red Hook) går der færger til St. John flere gange dagligt, og det koster ca. 30 kr. per vej/person. Fra hovedstaden "Charlotte Amalie" er prisen ca. det dobbelte.

Mellem St. Croix og St. Thomas er der både færge og vandflyver. En færgebillet koster ca. 50 USD for én vej og 90 USD for en returbillet. Prisen for en billet til en vandflyver kan variere meget, og det anbefales, at man kigger på deres hjemmeside www.seaborneairlines.com for pris eller bestiller i forvejen. Der er kun er plads til 15 personer på flyet, så det kan hurtigt blive udsolgt. En enkelt billet koster ca. 150 USD per person.

Overnatning
Det er en god idé at reservere hotel hjemmefra. Især hvis man skal være på øerne i højsæsonen, hvor også priserne er høje.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedby: Charlotte Amalie (Hovedstaden er Washington, da Jomfruøerne er en del af U.S. Virgin Islands)
Sprog: Engelsk, spansk og kreolsk
Klima: Subtropisk
Valuta: US dollars
Religion: Protestanter og katolikker


Information om Dansk Vestindien

Dansk historie på caribiske øer
De fleste danskere har en forestilling om Dansk Vestindien, også kendt som de Vestindiske Øer eller Jomfruøerne. Om det er fra historiebøger, erindringer eller fra en dansk julekalender, så har alle deres egne drømme om den gamle danske koloni. 250 år som dansk koloni har da også sat sit præg på øerne St. Croix, St. Thomas og St. John. Mange bynavne, gadenavne og seværdigheder har bibeholdt de danske koloninavne, trods amerikanernes overtagelse i 1917.

Dansk Vestindiens historie og moderne kultur
På alle øerne kan du gå på opdagelse i historien og for en stund leve dig ind i tilværelsen som en stolt plantageejer, der eksporterer sukker, tobak eller rom. Eller du kan leve dig ind i livet som en hårdtarbejdende slave, der arbejder umenneskeligt mange timer på de varme sukkerrørsplantager. Men det er kun for en stund, for du bliver hurtigt grebet af den moderne caribiske stemning, der sprænger sig vej gennem de historiske facader. Du kan næsten ikke undgå at blive indfanget af den iørefaldende musik fra olietønder og se den medrivende Mocko Jumbi dans, der udføres af farverige karnevalsklædte dansere på høje stylter.

Naturen som bagtæppe
Naturen i Dansk Vestindien er overvældende. Stejle klipper, frodige vandrestier og et levende fugleliv er bare en lille del af det skønne naturliv Dansk Vestindien rummer. Derudover er øerne indrammede af paradisiske strande, hvor man i palmernes skygge kan nyde den afslappede atmosfære. Aktiviteter er der nok af, eksempelvis snorkling, mountain biking og undervandskig fra en mini-ubåd. Synet af det krystalklare vand og de farverige koraller er bare endnu et af Dansk Vestindiens højdepunkter.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top