Med fly fra Danmark går turen til Longyearbyen på Svalbard. Her køres du fra lufthavnen til dit hotel, og du har resten dagen på egen hånd til at udforske byens seværdigheder, museer og restauranter. Dagen efter har du mulighed for at tage på dagstur (tilkøb) til områdets miner, på snescootertur til den russiske mineby, Barentsburg, eller Tempelfjorden, trekke i Blomsterdalen eller opleve en vildmarksaften ved Camp Barentz. På tredjedagen starter din 3 dages hundeslæde-ekspedition. Her vil en erfaren guide og hans team af hunde tage dig rundt blandt sneklædte fjelde, isgrotter og gletsjere i det smukke vinterlandskab på Svalbard. Du overnatter i hytter undervejs, som ligger isoleret langt ude i vildmarken, hvor der også kan være chance for at se nordlys. Hold udkig efter arktiske dyr som polarræve, rensdyr og måske endda isbjørne. Din guide har gevær og andet sikkerhedsudstyr med på turen, så du altid er sikker. Efter tre dage i vildmarken slutter turen tilbage i Longyearbyen, hvor du har en overnatning. Dagen efter køres du i lufthavnen og flyver tilbage til Danmark. Det er muligt at forlænge dit ophold på Svalbard, hvis du ønsker flere dage til f.eks. at tage på minetur, snescooter til den russiske mineby, Barentsburg, eller Tempelfjorden, besøge isgrotter, trekke i Blomsterdalen eller opleve en vildmarksaften ved Camp Barentz.
Rejsen inkluderer fly til Svalbard fra Danmark, 3 overnatninger i Longyearbyen samt 3 dages hundeslæde-ekspedition i Svalbards arktiske vildmark.
På denne rejse er der fokus på at opleve den arktiske vildmark. Det betyder, at du skal have tøj med til alle vejr- og temperaturforhold. Derfor er det vigtigt, at du læser hele rejseforslaget igennem og tager snak med en af Jysk Rejsebureaus rejsekonsulenter omkring udstyr og påklædning til rejsen.
Få information og fakta om Svalbard her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Svalbard her
Bedste rejseperiode
Fra februar til maj kan du opleve Svalbards sneklædte landskaber. I februar og marts er dagene korte, men der vil være chance for at opleve nordlys. April og maj byder på lysere dage, og det er også her, dyrene kommer frem fra deres vinterhi. Temperaturen kan komme ned på minus 30 grader i denne periode.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.
Dagsprogram
Fold program ud1. dag: Afrejse Danmark og ankomst til Svalbard
Med fly fra Danmark ankommer du til Longyearbyen, hovedbyen på Spitsbergen, som er Svalbards største ø. Her bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i byen. Resten af dagen har du på egen hånd til at gå en tur rundt i denne tidligere mineby, hvis sognekirke og Svalbard Museum giver fascinerende indblik i Svalbards historie og kultur. Mangler du friluftudstyr til hundeslæde-ekspeditionen, så findes der masser af fede friluftsbutikker i Longyearbyen. Slut dagen af med at spise en god middag på en af byens mange gode restauranter - skal du have en fantastisk gourmetoplevelse, så book bord på restaurant ”Huset” eller ”Gruvelageret”.
2. dag: På egen hånd i Longyearbyen, mulighed for dagsture
Du har hele dagen til at gå rundt og opleve Longyearbyen. Det er også muligt at tage på f.eks. minetur, snescooter til den russiske mineby, Barentsburg, eller Tempelfjorden, trekke i Blomsterdalen eller opleve en vildmarksaften ved Camp Barentz. (
M)
3. dag: Hundeslæde-ekspedition fra Bolterdalen til Foxdalen
I dag starter dit vilde tre-dages eventyr på hundeslæde i Svalbards vildmark. Du bliver afhentet af guiden på dit hotel om morgenen og kørt til hundegården ude i Bolterdalen, hvor hundene venter spændt på at komme en tur ud i den arktiske vildmark. Du kan låne en termodragt, støvler og vanter til turen samt liggeunderlag og sovepose. Guiden giver herefter en grundig introduktion i hundeslædekørsel og sikkerhed, inden turen starter. Det er ingen krav om at du har erfaring med at køre hundeslæde.
Efter ca. 2 timer på hundeslæde ankommer du til en af områdets isgrotter. Med hjelm og pandelamper går du med guiden ind i gletsjerens fantastiske indre, og kan nyde de smukke isformationer. Frokosten nydes i et telt ved gletsjeren, mens hundene får et hvil og lidt at spise. Isgrotterne dannes om sommeren af smeltevand, som render gennem gletsjeren, men i løbet af vinteren omdannes kanalerne til enorme isgrotter med kunstneriske iskrystaller.
Efter besøget i gletsjerens indre fortsætter turen på hundeslæde igennem Bolterdalen til Foxdalen, hvor du sammen med gruppen overnatter i en hyggelige hytte. Med ild i brændeovnen bliver det hurtigt varmt, og i mellemtiden vil du med guiden spænde hundene fra og fodre dem. Aftenen nydes indenfor med god mad, hygge, gode historier og, hvis du er heldig, nordlys. Godt træt og høj på oplevelser hopper du til køjs i din sovepose. (
M,
F,
A)
4. dag: Hundeslæde-ekspedition via Adventdalen til Eskerdalen
Efter en solid morgenmad pakkes der ned og hundene spændes for slæden til endnu en dag i vildmarken. Du forlader Foxdalen og bevæger dig ind mellem de smukke fjelde i Adventdalen. Herfra sættes kursen mod Eskerdalen. Frokosten nydes ved et tilfrosset vandfald ved tæt på mundingen af Sassendalen. Efter endnu en fantastisk dag på hundeslæde ankommer du til Spitsbergen Lodge. Lodgen er en stor hytte med elektricitet, soveværelser med køjesenge, stue og køkken. Igen spændes hundene fra slæderne og fodres, inden du hopper ind i den varme hytte til en god middag. (
M,
F,
A)
5. dag: Hundeslæde-ekspedition via Helvetiadalen tilbage til Bolterdalen
I dag går ruten mod vest, og hvis tiden og vejret er til det, når du et stykke op i Helvetiadalen, før du igen kører mod Bolterdalen. Hundene elsker at være på tur, og du bliver mere fortrolig med hver enkelt af dem og deres personlighed. Dagens etape er den sidste på din hundeslæde-ekspedition. Tilbage i Bolterdalen afsluttes turen med kaffe, kage og cognac. Herefter er det blevet tid til at tage afsked med guiden, og du køres tilbage til dit guesthouse i Longyearbyen, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. (
M,
F)
6. dag: Afrejse fra Svalbard og ankomst til Danmark
Ethvert eventyr, uanset hvor storslået, har en ende. Fuld af minder om fantastiske oplevelser, køres du i lufthavnen i Longyearbyen og påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. (
M)
Overnatninger
2 overnatninger på Coal Miners’ Cabins i Longyearbyen
1 overnatning i simpel hytte i Foxdalen
1 overnatning på Spitsbergen Lodge i Eskerdalen
1 overnatning på Coal Miners’ Cabins i Longyearbyen
Det er muligt at opgradere hotellet i Longyearbyen til f.eks. Radisson Polar Hotel eller Funken Lodge.
Bemærkninger
Vejr- og kørselsforhold er en af de store x-faktorer på Svalbard, og ekspeditionsguiden på hundeslæde-ekspeditionen forbeholder sig altid retten til at ændre rute eller destination, alt efter, hvad der er det sikreste for dig og gruppen.
Vandrestøvler
Du skal selv medbringe vandrestøvler til turen, som gerne skal være vandtætte - gerne med Gore-Tex.
Jakker
En varm vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke eller en dunjakke.
Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.
Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.
Bukser
Vandtætte bukser, eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser.
Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylensokker, vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker.
Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).
Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.